top of page

POSTUP V ČESKÉM POHÁRU

Výhrou 28:27 (13:18) nad Lokomotivou České Budějovice si ženy zajistily postup do dalšího kola Českého poháru

První mistrovské utkání mají za sebou ženy Házené J. Hradec. V předehrávce 1. kola Českého poháru jsme se utkali s Lokomotivou České Budějovice.

Výhodou bylo, že soupeřky dobře známe, ale naopak nevýhoda byla v tom, že právě z Českých Budějovice máme na hostování do 1. ligy 4 velmi kvalitní hráčky, tak že nastupovat proti nim nebylo zrovna jednoduché.

Začátek zápasu měl docela klidný průběh, první sice skórovaly domácí hráčky, ale my jste to vzápětí vyrovnali a takto se to střídalo do 9 minuty. V následujících deseti minutách jsme ale polevili, ztratili jsme v útoku několik balónů, z čehož domácí snadno skórovali, chybovali jsme i na obraně a po několika našich vyloučeních si na nás Českobudějovické hráčky vytvořily slušný náskok 5 branek.

My jsme se trápili, nemohli jsme dát branku a chybovali jsme čím dál víc. Trochu se to srovnalo po time-outu, ale do poločasu jsme náskok domácích nesnížili.

To se nám podařilo až ve druhém poločase, do kterého jsme nastoupili v daleko bojovnější náladě a konečně byla na hráčkách vidět chuť vyhrát.

Do půlky druhého poločasu jsme dokázali náskok snížit na rozdíl jedné branky. Domácí jsme tím trochu paralyzovali a vše se otočilo. Začali se trápit a my jsme byli naopak v laufu. Zrychlili jsme dopředu a přitvrdili na obraně. Ale nedostali jsme se do velkého vedení. Podařilo se nám skóre vyrovnat a následně otočit na rozdíl dvou branek a to bylo naše nejvyšší vedení v celém zápase. Bojovalo se až do konce, v posledních vteřinách sice ještě Anička Dolejšová snížila na 27:28, ale to už byl konečný stav zápasu.

Kromě Českobudějovických hráček, které za nás budou v 1. lize nastupovat nám ještě chyběla Kristýna Hanzalová a Kristina Zachová (nová brankářka ze Žirovnice), jinak jsme hráli v plné sestavě. Nově se na palubovce představila Tereza Dolejšová (Žirovnice) a stejně jako o víkendovém turnaji nás doplnily starší dorostenky (Kristýna Plucarová, Adéla Ondřejová, Aneta Rytířová, Natálie Tržilová a Agáta Hauserová).

Naše sestava: Šárka Michalová (brankářka) – Sabina Jasanská 11/2, Zahradníková Gabriela 4/1, Plucarová Kristýna 4, Vlková Michaela 2, Dolejšová Tereza 2, , Rytířová Aneta 2, Ondřejová Adéla 2, Tržilová Natálie 1, Hauserová Agáta.

záložka modrá mini.gif
DLE KATEGORIÍ
bottom of page