top of page

V ÚVODNÍM KOLE PROHRA S PLZNÍ

Těžkého soupeře měly v úvodním kole I. ligy ženy Házené J. Hradec. Doma se utkaly s HC Plzeň, hlavním favoritem soutěže. Podle očekávání mu podlehly, ale podaly výkon, za který se rozhodně stydět nemusí.

Házená J. Hradec – HC Plzeň 29:35 (12:15). Branky: Jasanská 9/1, A. Dolejšová 8/3, Hondlíková 5, Zahradníková 4/1, Plucarová 1, Vlková 1, Tržilová 1 – Pešičková 11/4, Šelaisová 8/2, Vaňková 6, Drozdová 3/1, Sedláková 2, Bernardová 2, Dresslerová 1, Krlišová 1, Rumlová 1. Sedmičky: 7/5:7/7. Vyloučení: 3:4. Červená karta – přímá: 0:1 (Drozdová). Žluté karty: 4:2. Rozhodčí: Bareš – Uhlíř, 86 diváků.

Nepříjemnou zprávu se domácí tým dozvěděl den před duelem, když spojka Kristýna Hanzalová oznámila, že končí se sportovní činností. Výtečná obránkyně je již pátou hráčkou z loňského kádru, který vybojoval postup z II. ligy, jež dala házené vale.

Sestavu J. Hradce tak doplnilo pět dorostenek. Jihočeské družstvo zprvu svazovala nervozita, nemohlo se prosadit v útoku. Teprve v 8. minutě, kdy už prohrávalo 2:7, dalo v rychlém sledu tři góly, jimiž se chytilo. Od té doby hrálo s Plzní naprosto vyrovnaně. Hostující tým držel neustále tříbrankový náskok, jenž platil i na konci prvního poločasu.

Hned po vstupu do druhé půle Anna Dolejšová, jež všechny své góly vstřelila až po změně stran, dvěma brankami snížila na 14:15. To ale bylo naposledy, kdy se Házená JH přiblížila na takto těsný rozdíl. Zkušený plzeňský celek díky trefám Lucie Pešičkové a Natálie Krlišové rychle zareagoval, vrátil se do tříbrankového odstupu a zápas vedl k očekávané výhře. Nakonec zvítězil o šest branek, avšak tento rozdíl vznikl až v závěru.

V příštím kole se prvoligový nováček znovu představí doma. V neděli 23. září od 16:00 hodin se v jindřichohradecké městské hale utká s Jiskrou Otrokovice.

Iva Jonová - trenérka: „Z naší strany to byl výborný vstup do ligy. Je to důstojná porážka s velmi těžkým protivníkem, který má interligové zkušenosti. Je vyhranější, má kvalitní střelkyně. Nám se hra dařila, bohužel dost jasných možností zůstalo nevyužitých, což rozhodlo. Osobně jsem spokojená, i když hráčky z palubovky odcházely smutné. Kromě neproměněných šancí si nemají co vyčítat, protože bojovaly a daly do hry vše.“

J. Hradec: Michalová, Formánková – T. Dolejšová, Vlková, Tržilová, Březinová, A. Dolejšová, Hondlíková, Jírová, Jasanská, Plucarová, A. Hauserová, Rytířová, Zahradníková.

Roman Pišný

Fotogalerie od Stanislava Hladíka ze zápasu k prohlédnutí na tomto odkazu.

Toto utkání bylo benefičním utkáním pro sportovního reportéra ROMANA PIŠNÉHO, který informuje v Deníku a v jiných médiích o našem klubu a zápasech.

Dělá mnoho práce pro medializaci jindřichohradeckého sportu obecně.

Veškerý výtěžek ze vstupného tohoto utkání a dále 100 Kč za každý vstřelený gól našeho týmu dělá celkem 7.500 Kč. Tento finanční dar věnujeme Romanu Pišnému na každodenní zvládání nemoci (svalová dystrofie).

Děkujeme všem, kteří přispěli !

záložka modrá mini.gif
DLE KATEGORIÍ
bottom of page