top of page

Ženy si připsaly první body v nové soutěži


Jindřichohradecké házenkářky daly Otrokovicím 38 gólů

Ve druhém kole I. ligy se ženy Házené J. Hradec představily doma proti Jiskře Otrokovice, kterou smetly vítězstvím o patnáct gólů.

Házená J. Hradec – TJ Jiskra Otrokovice 38:23 (23:14).

Branky: Hondlíková 8, Jasanská 7/3, A. Dolejšová 5, T. Dolejšová 4, Zahradníková 4, Vlková 4, Plucarová 2, Rytířová 2, Ondřejová 1, Březinová 1 – Machovská 6, Vysloužilová 6/4, Divílková 4, Žůrková 4/1, Ličmanová 3.

Sedmičky: 3/3:6/5. Vyloučení: 4:2. Žluté karty: 3:3. Rozhodčí: Moravec – Zelenka, 84 diváků.

Pouze v úvodních sedmi minutách dokázaly Otrokovice držet krok, když čtyřikrát dotáhly jednogólové manko (7. – 4:4). Následně přišel osmiminutový úsek, kdy hostující družstvo naprosto vypadlo z role. Vůbec nic nevymyslelo na perfektně pracující domácí obranu. V 15. minutě tak Házená J. Hradec znenadání vedla 12:5.

Skvělý výkon pak podávala i ve zbývajícím času první půle, v níž se dostala až do dvojciferného náskoku (29. – 23:13). Za úvodní poločas nastřílela Otrokovicím třiadvacet branek!

Po změně stran odstup ve skóre prvoligový nováček stále navyšoval (37. – 27:17; 42. – 29:17; 45. – 31:18; 52. – 34:20; 54. – 36:21), hrál v pohodě, točil celou sestavu. Diváci nešetřili potleskem nejprve v průběhu utkání, po něm pak aplaudovali výhře, jíž se ženy Házené JH dočkaly v I. lize poprvé od 1. května 2016.

V příštím kole se prvoligový nováček znovu představí doma, a sice v sobotu 6. října, kdy bude hostit Sokol Vršovice. Ještě předtím ale stačí odehrát zápas II. kola Českého poháru, v němž v jindřichohradecké městské hale přivítá Jiskru H. Brod. Hrát se bude v pátek 28. září od 11 hodin.

Iva Jonová (J. Hradec) – trenérka: „Jsem zcela spokojena s výkonem všech hráček. Byl to z naší strany výborně zvládnutý zápas. Obrana hrála důrazně a rychle reagovala, několikrát získala balón, díky čemuž se povedlo založit rychlý protiútok. Dařilo se nám to hlavně v prvním poločasu, kdy jsme si vytvořily tak velký náskok, že jsme mohly být v pohodě ve druhé půlce. Na hřišti se vystřídaly všechny hráčky z lavičky, což považuji za velmi důležité, jelikož se tím naše dorostenky rozehrávají a nabírají jistotu.“

J. Hradec: Zachová, Michalová, Formánková – Vlková, Březinová, Hondlíková, A. Dolejšová, Plucarová, T. Dolejšová, Rytířová, Zahradníková, Ondřejová, Jírová, Jasanská.

Roman Pišný (-rop-).

záložka modrá mini.gif
DLE KATEGORIÍ
bottom of page