top of page

Pohárový postup žen

Druhé kolo Českého poháru zvládly ženy Házené J. Hradec, které doma porazily Jiskru H. Brod 32:26. Postoupily mezi nejlepších šestnáct celků soutěže, díky čemuž se mohou těšit na to, že o třetím listopadovém víkendu v domácím prostředí přivítají některé z družstev mezinárodní MOL ligy.

Házená J. Hradec – TJ Jiskra H. Brod 32:26 (17:14). Branky: Plucarová 7, Jasanská 6/1, Březinová 4, T. Dolejšová 3, Zahradníková 3, Tržilová 3, Rytířová 3, A. Hauserová 2, Ondřejová 1 – Ďásková 11, Kubalová 4, Fučíková 3, Kotanová 3, Kubátová 2, Adamcová 2, Miksová 1. Sedmičky: 1/1:0/0. Vyloučení: 0:2. Žluté karty: 1:2. Rozhodčí: Vlk – Dvořáček, 102 diváků.

Dle regulí ČP nesměl domácí tým postavit českobudějovické posily, které v J. Hradci hostují. Nastoupilo proto devět dorostenek. Také celek z Vysočiny přijel s velmi mladou sestavou, a to málo početnou. Měl pouze jedinou hráčku na střídání do pole.

Zápas, jenž se hrál přes svatováclavské poledne, nepřinesl příliš kvalitní házenou. Chyběla dramatičnost, jelikož jindřichohradecký tým, i když hrál na půl plynu, vývoj kontroloval. Zabral pokaždé, kdy bylo potřeba, takže mu ani nevadilo, že ve 20. minutě platil vyrovnaný stav 11:11.

V posledních osmi minutách první půle získala Házená JH až čtyřgólový náskok (29. – 17:13). S tříbrankovým odstupem pak šla do druhého poločasu, v němž si nenadělala žádné problémy, soupeřkám nedala možnost pomyslet na zvrat. V brance domácího družstva dvě třetiny času odchytala Kristina Zachová, posila ze Slavoje Žirovnice se prezentovala dobrým výkonem.

Iva Jonová (J. Hradec) – trenérka: „Výsledkem jsem samozřejmě potěšena, ale s naším herním projevem už méně. Chybělo nám nasazení a bojovnost. Myslím, že došlo k podcenění soupeře, který přijel v malém počtu a navíc především s dorostenkami. Obrana hrála špatně, ani útok neměl potřebnou šťávu, byl pomalý a přicházel o balóny. První poločas byl vyrovnaný, drobný náskok jsme si vytvořily až v jeho závěru. Ve druhé půlce se náš výkon přeci jen o trochu zlepšil.“

Jsem si vědoma toho, že některé chyby pramení z toho, že se stále sehráváme s dorostenkami, zapojujeme do hry postupně všechny a tak naše souhra občas vázne. Jejich prvotní vystoupení v 1. lize žen je občas doprovázeno trochu nervozitou a trémou, ale svou úlohu na hřišti plní

zodpovědně a jsem za jejich přístup hodně ráda a s jejich výkony jsem spokojena. Jsou pro nás velmi důležité a tak se budeme snažit, aby souhra mezi hráčkami byla co nejlepší.

J. Hradec: Zachová, Michalová – Florková, Frühaufová, Tržilová, Březinová, Plucarová, A. Hauserová, T. Dolejšová, Rytířová, Zahradníková, Ondřejová, Jírová, Jasanská.

http://www.zeny.chf.cz/match_report.aspx?id=63168&cmpid=66

záložka modrá mini.gif
DLE KATEGORIÍ
bottom of page