top of page

Ženy ovládly druhou půli s Vršovicemi a získaly další cenné body

Házená J. Hradec – TJ Sokol Praha Vršovice 29:23 (13:13)

Ve třetím prvoligovém kole se ženám Házené J. Hradec povedlo doma zdolat Sokol Vršovice,

který hlavně díky výborné druhé půli porazily 29:23. Na kontě mají 4 body, jsou v horní polovině tabulky a ve 4. kole se v neděli 14. října představí v Olomouci (17 hod.).

Zápas pro domácí tým dobře nezačal, vysunuté obraně se nedařilo, byla prostupná. Vršovice se rychle dostaly do tříbrankového náskoku (5. – 2:5), který s odchylkami držely až do šestadvacáté minuty. Závěr prvního poločasu ovšem vyšel Kristýně Plucarové, jež k sobě slepila dva góly, dík nimž šla družstva na přestávku za smírného stavu 13:13. Vyrovnávací branka padla ze sedmičky, přičemž byla první jindřichohradeckou proměněnou ze čtyř v úvodní půli.

Vstup do druhého poločasu opět sedl více Pražankám, jež se vrátily do třígólového odstupu (37. – 15:18). Na nepříznivý vývoj jihočeský celek zareagoval navýšenou agresivitou, tvrdostí. Rvavost dorostenek Plucarové a Anety Rytířové strhla k bojovnosti celou sestavu, jež v obraně vytvořila neprostupnou hráz. Bezradnost hostujícího týmu s domácím důrazem nejlépe vystihuje fakt, že 16 minut nedokázal dát gól ze hry. Tento úsek Házená JH vyhrála 10:2, obrátila zápas na svoji stranu (40. – 19:18; 50. – 25:19) a v euforii ho dotáhla k zisku tří bodů.

Iva Jonová (J. Hradec) – trenérka: „Byl to velmi pěkný zápas, hodně těžký, oboustranně bojovný. V první půli jsme byly málo důrazné, naopak Vršovice nás přehrávaly nejen rychlostí, ale i tvrdostí. Nešlo nám to s vysunutou obranou, zlepšení přišlo, až když jsme se zasunuly. Po přestávce se nasazení našeho týmu zvedlo, střed defenzívy byl neprůchodný. Obrovsky bojující Kristýna Plucarová, která se prosazovala individuálně a také hru řídila, doslova nakazila svým entuziasmem spoluhráčky, které začaly kolektivně neskutečně dřít. S naší obranou pak měly Vršovice velký problém, ztrácely míče, což jsme využily k několika rychlým protiútokům. Ve druhém poločasu jsme předvedly opravdu kvalitní hru. Holkám za nasazení a rychlou, bojovnou házenou děkuji.“

Branky: Plucarová 8/2, A. Dolejšová 7, Vlková 3, Jasanská 3, Zahradníková 2, Rytířová 2, Hondlíková 2, Březinová 1, T. Dolejšová 1 – Švůgrová 8/8, Kadeřábková 3, Rezlerová 2, Hurková 2, Vyčítalová 2, Petržílková 2, Vacková 1, Motejlová 1, Říhová 1, Novotná 1. Sedmičky: 5/2:10/8. Vyloučení: 4:5. Žluté karty: 3:2. Rozhodčí: Barták – Hladký, 92 diváků.

J. Hradec: Zachová, Formánková – Vlková, Tržilová, Březinová, A. Dolejšová, Hondlíková, Plucarová, A. Hauserová, T. Dolejšová, Rytířová, Zahradníková, Ondřejová, Jasanská.

Roman Pišný (-rop-).

http://www.zeny.chf.cz/match_report.aspx?id=63461&cmpid=11

záložka modrá mini.gif
DLE KATEGORIÍ
bottom of page