top of page

Ženy ztratily body v Olomouci

SK UP Olomouc – Házená J. Hradec 30:24 (15:12)

Házenkářky J. Hradce se proti obraně Olomouce neprosadily.

Zápas čtvrtého prvoligového kola se ženám Házené J. Hradec nepovedl. Duel nováčků v Olomouci prohrály šestibrankovým rozdílem.

Hostující tým nastoupil se 14 hráčkami, z nichž polovina už měla v těle polední zápas ligy starších dorostenek v Ostravě a od nejzazšího rána naježděných více než čtyři sta kilometrů. Úvod utkání ovšem nenaznačil, že by jihočeské házenkářky pociťovaly únavu. V 9. minutě vedly 4:1.

Olomouc rychle zareagovala, během následného osmiminutového úseku inkasovala pouze jedinkrát, takže stav otočila. Až do 27. minuty se Házená JH držela, ztrácela maximálně jeden gól. Domácí oddechový čas v závěru první půle ovšem měl účinnost, po něm uteklo hanácké družstvo, které do I. ligy postoupilo z druhé příčky II. ligy – Východ, do tříbrankového odstupu.

Po změně stran hráčky z J. Hradce několikrát snížily na dvougólový rozdíl (34. – 14:16; 37. – 17:19; 40. – 18:20), avšak pak přišla tříminutová domácí smršť, během níž Olomouc dala po chybách hostů pět branek. To bylo rozhodující časové údobí (42. – 18:24; 44. – 19:25), po kterém se už házenkářky z jihu Čech do zápasu nevrátily.

První venkovní zápas, po úvodních třech domácích, Házené JH nevyšel. Po prohře na Hané klesla v tabulce na 6. místo, navíc ji v pátém kole čeká těžký mač v Hodoníně. Proti celku, který hrál v minulé sezóně mezinárodní interligu, nastoupí v sobotu 20. října v 16 hodin.

Iva Jonová (J. Hradec) – trenérka: „Zápas v Olomouci se nám nepovedl, nedařilo se překonat důraznou zasunutou obranu soupeřek. Vůbec nám nedovolily, abychom jejich defenzívou prošly, platila na ně jenom střelba z dálky. Z ní se ovšem více prosadila pouze Anička Dolejšová a párkrát se pěkně trefila i Sabina Jasanská, to ale bylo málo. Potřebovaly jsme střílet mnohem častěji. Slušný výkon podaly obě brankářky, zápas začala Hanka Formánková, ve druhém poločase ji vystřídala Kristina Zachová. Obě chytaly dobře.“

Branky: Hochvaldová 7, Macharáčková 6, Bajerová 6/3, Hvostaľová 4, Řezníčková 2, Roubalová 2, Hartmannová 1, Konečná 1, Žáková 1 – A. Dolejšová 9/1, Plucarová 4, Jasanská 4, Zahradníková 2, Rytířová 2, Vlková 2, T. Dolejšová 1. Sedmičky: 4/3:1/1.

Vyloučení: 0:3. Žluté karty: 2:2. Rozhodčí: Kichner – Vacula, 45 diváků.

J. Hradec: Zachová, Formánková – Vlková, Březinová, A. Dolejšová, Tržilová, Plucarová, A. Hauserová, T. Dolejšová, Rytířová, Zahradníková, Jírová, Ondřejová, Jasanská.

Roman Pišný (-rop-).

záložka modrá mini.gif
DLE KATEGORIÍ
bottom of page