top of page

Ženy si přivezly z Hodonína vysokou porážku

Těžký debakl utrpěly ženy Házené J. Hradec v 5. kole I. ligy. Na půdě favorita v Hodoníně inkasovaly neskutečných 52 branek.

HK Hodonín – Házená J. Hradec 52:25 (24:9).

V sedmé minutě hostující tým prohrával 0:7. Když si na začátku 14. minuty brala jindřichohradecká lavička oddechový čas, svítil na ukazateli skóre stav 1:11! Jihočeský celek, který nastoupil bez českobudějovických posil a chyběla mu i brankářka Šárka Michalová, naprosto domácímu favoritovi nestačil vzdorovat. Do zápasu se vůbec nedostal. Za úvodní poločas inkasoval 24 gólů, z toho osm z ruky Simony Višňovské.

Po změně stran pokračovala nejen její střelecká exhibice, ale také celkový herní koncert slováckého favorita, který ještě v minulé sezóně působil v mezinárodní interlize. Jeho gólový apetit se zastavil na číslu 52!

Navzdory porážce lze najít na vystoupení J. Hradce i pozitiva, když například mistrovskou premiéru mezi ženami oslavila Lucie Frühauhová hned dvěma trefami. Poprvé se do střelecké listiny v I. lize dospělých zapsaly i další dorostenky, a sice Agáta Hauserová a Bára Jírová.

V dalším kole se Házená JH, jež klesla v tabulce na 8. místo, podívá znovu na Moravu. Pojede do Brna, jejím soupeřem tam bude v sobotu 27. října od 17 hodin Tatran Bohunice, který je taktéž prvoligovým nováčkem.

Iva Jonová (J. Hradec) – trenérka: „Není co hodnotit, hrůzný výsledek hovoří za vše. Hodonínu spadlo do branky prakticky všechno, byl rychlý, důrazný, tvrdě a přesně střílel. V plném nasazení hrál od začátku až do konce, ani na chvíli nepolevil. Naše obrana nestačila, byla pomalá. V útoku nám chyběl nápad, rychlost a zakončení. Zápas byl brzy rozhodnutý, vždyť jsme první gól daly až v osmé minutě a v půlce úvodní půle jsme už prohrávaly o deset branek.“

J. Hradec: Zachová – Frühaufová, Vlková, Tržilová, Březinová, Florková, Plucarová, A. Hauserová, T. Dolejšová, Rytířová, Zahradníková, Jírová, Ondřejová, Jasanská.

Branky: Višňovská 14, Poláchová 10, Kalinová 8/1, Jadamíková 6, Gärtnerová 5, Nováková 5, Tomašechová 3, Jastrábová 1 – Plucarová 8/1, Zahradníková 5/3, Březinová 3, Jasanská 2, Frühaufová 2, Rytířová 1, Tržilová 1, Ondřejová 1, Jírová 1, A. Hauserová 1. Sedmičky: 2/1:4/4. Vyloučení: 3:2. Žluté karty: 3:2. Rozhodčí: Kichner – Vacula, 90 diváků.

Roman Pišný (-rop-).

záložka modrá mini.gif
DLE KATEGORIÍ
bottom of page