top of page

Ženy na domácí palubovce vyhrály o 10 branek

V 7. kole I. ligy hostily ženy Házené J. Hradec celek z Velkého Meziříčí. Očekával se vyrovnaný souboj, ale prognóza se nenaplnila. Domácí tým totiž zápas od první minuty opanoval.

Házená J. Hradec – TJ Sokol Velké Meziříčí 32:22 (15:9)

Výkony a výsledky žen Házené J. Hradec jsou doma a venku jako noc a den. Zatímco na hřištích soupeřek nebodovaly a ve třech zápasech inkasovaly celkem 113 gólů, tak v domácím prostředí se jim daří. Potvrdily to proti V. Meziříčí, nad nímž od začátku dostatečně vedly.

V 10. minutě si lavička hostí brala oddechový čas, protože hráčky z Vysočiny na palubovce působily zcela bezradně. Jihočeský prvoligový novic v té chvíli vedl 7:1, když střílel branky jako přes kopírák. Domácí družstvo se trefovalo z rychlých protiútoků, které následovaly po zisku balónu výtečně pracující obranou.

Time-out hostům nijak nepomohl, jejich manko ještě narostlo (14. – 10:2; 18. – 12:4; 25. – 15:7). Na konci poločasu byl jindřichohradecký náskok šesti gólový. Trochu nervozity mohl do domácích řad přinést úvod druhé půle, kdy rozdíl spadl na čtyři branky (36. – 16:12), ale během dvou minut Zuzana Hondlíková a dvakrát Sabina Jasanská (38. – 19:12) rychle vzaly protivnicím vítr z plachet.

Domácí tým pak utkání v pohodě dovedl ke třetímu vítězství v sezóně, po němž v tabulce zůstává devátý. V příštím kole zavítá na Slovácko, pojede k zápasu se SHK Kunovice, který se hraje v neděli 11. listopadu od 14 hodin.

Iva Jonová (J. Hradec) – trenérka: „Vstup do zápasu byl z naší strany výborný. Fungující obrana donutila hostující tým k chybám v útoku, z rychlých přechodů jsme si pak během pár minut vytvořily pěkný náskok. Výborný začátek měla Kristýna Plucarová, prosadily se z trháků také Tereza Dolejšová a Zuzana Hondlíková, tedy obě křídla. Obrana tentokrát pracovala dobře, jen Agátu Uchytilovou byl problém uhlídat. Celkově se nám hrálo dobře, díky vypracovanému náskoku z úvodu nás nesvazovala nervozita.“

J. Hradec: Michalová, Formánková – Vlková, E. Kovářová, Tržilová, Rusfelová, Hondlíková, Plucarová, A. Hauserová, T. Dolejšová, Zahradníková, Ondřejová, Jasanská.

Branky: Jasanská 8/3, T. Dolejšová 7, Hondlíková 5, Plucarová 5, Zahradníková 3/2, Ondřejová 1, E. Kovářová 1, Rusfelová 1, Vlková 1 – Uchytilová 8/2, Hublová 6, Kušová 3, Zbožínková 3, Homolová 1, Závišková K. 1, (Iva Závišková nebyla)

Sedmičky: 5/5:4/2. Vyloučení: 3:2. Žluté karty: 3:2. Rozhodčí: Barták – Hladký, 112 diváků.

Roman Pišný (-rop-).

záložka modrá mini.gif
DLE KATEGORIÍ
bottom of page