top of page

Stříbrné medaile si vybojovaly starší žačky

Starší žačky se o víkendu zúčastnily třídenního turnaje v Praze - Hájích. Tento turnaj navštěvujeme tradičně, tak že jsme nejeli do neznámého prostředí. Navíc jsme nehráli (škoda) ani s neznámými soupeři. Z jihu Čech bylo v Praze silné zastoupení, J. Hradec, Písek, Třeboň a nedaleká Žirovnice (sice Vysočina, ale kousek od nás).

Od začátku jsme si na turnaji vedli velmi dobře. Hned v pátek jsme se utkali s Pískem, který jsme bez problémů přehráli 22:11.

V sobotu jsme porazili bez větších problémů i Třeboň, se kterou jsme minulý týden svedli velký boj o body do KP. Tentokrát jsme Třeboň přehráli 15:10.

V dalším utkání nás čekala Žirovnice. Věděli jsme, že to bude těžké, ale doufali jsme, že se v nás zůstane ta bojová nálada a chuť vyhrát z předchozích zápasů. Bohužel, opět jsme s Žirovnicí prohráli. Žirovnice se dokázala vyburcovat a chtěla nás porazit, ale my jsme se takto nahecovat nedokázali. Prohráli jsme 13:15.

V dalších dvou sobotních utkáních jsme již nezaváhali a porazili jsme VŠ Plzeň 25:3 a Sokol Kobylisy II 15:9.

V neděli nás čekala ještě tři, docela těžká utkání. Hned první jsme vůbec nezvládli, to nás bohužel nakonec stálo první místo. Prohráli jsme s domácími HC Háje 14:17. Ovšem v dalším utkání jsme výborně zahráli proti DHC Plzni, o kterých jsme si mnozí mysleli, že jsou suverénní adepti na první místo. Tentokrát jsme fakt bojovali. Byli tam slabší chvilky, ale vždy jsme se dokázali zvednout. Nedovolili jsme Plzni jejich hru na rychlé útoky a v postupném útoku jsme je dokázali bránit. Výhra nad Plzní 14:11 nám dávala naději na medaile.

Čekalo nás ale poslední utkání, kde jsme museli vyhrát, abychom si medaile odvezli, protože tabulka byla tak vyrovnaná a zamotaná, že bychom při prohře skončili na 4. místě. Nakonec jsme poslední utkání zvládli a výhra nad Vršovicemi 18:10 nám zajistila stříbro.

Konečné pořadí turnaje: 1. Jiskra Třeboň, 2. Házená J. Hradec, 3. DHC Plzeň, 4. Slavoj Žirovnice, 5. HC Háje, 6. Sokol Kobylisy, 7. Sokol Vršovice, 8. Sokol Písek B, 9. VŠ Plzeň .

Musím pochválit všechny, ne v každém utkání se všem dařilo, ale odehráli jsme toho docela dost, že každá měla prostor ukázat, co umí a dostatečně si zahrát. Vyzkoušeli jsme si různé obranné systémy, v útočné fázi jsme zkoušeli i hru na dva pivoty, zahráli jsme si kombinace, které se učíme, vyšlo nám několik rychlých útoků, tak že celková spokojenost :)...

Naše sestava: Natálie Klímová br. - Paterová Tereza, Dvorská Amálie 8, Camrdová Tereza 11, Mazánková Adéla 33, Mátlová Leona 19, Dvořáková Eliška 11, Dobešová Anna 14, Kvasničková Nikola 2, Coufalová Zuzana 26, Vokušová Michaela 12.

I.J.

záložka modrá mini.gif
DLE KATEGORIÍ
bottom of page