top of page

Pražské Slávie jsme se v poháru nezalekli

Házená J. Hradec – DHC Slavia Praha 24:36 (12:15).

Prvoligové házenkářky J. Hradce se probojovaly až do osmifinále Českého poháru, ve kterém hostily Slavii Praha. S interligovými soupeřkami dokázaly držet krok celý první poločas.

Ženy Házené J. Hradec přešly mezi nejlepších šestnáct pohárových týmů přes Lokomotivu Č. Budějovice a Jiskru H. Brod, pražská Slavia byla nasazena rovnou do osmifinále. Na atraktivní duel dorazila do městské sportovní haly nejpočetnější návštěva sezóny.

V prvním poločasu byli diváci ohromeni výkonem domácích hráček, které nejenže velkému favoritovi umně vzdorovaly, ale v některých pasážích palubovce vládly. Vedly 1:0, pak 5:3, 9:8 a ještě ve 26. minutě Simona Březinová vyrovnala na 12:12. Jihočeský celek měl v úvodní půli i devítiminutový úsek, v němž nedovolil Pražankám skórovat!

Do druhého poločasu šla Házená JH s tříbrankovým mankem, které se od 34. minuty začalo navyšovat. Slavia převzala otěže zápasu do svých rukou a dovedla ho k očekávanému postupu. Domácí družstvo avšak bojovalo až do konce, přičemž kouč Karel Petržala, jenž tým vedl za nemocnou Ivu Jonovou, postupně poslal na hřiště všech 16 hráček ze soupisky.

Jaroslava Krupicová (J. Hradec) – vedoucí družstva, předsedkyně klubu: „Tato prohra nás nebolí, bylo to pěkné utkání, pro naše hráčky nová velká zkušenost. Patří jim poděkování za předvedený výkon. Tým byl oslaben o brankářku Šárku Michalovou a českobudějovické hráčky, které za nás v poháru nastoupit nesmí. Družstvo tedy doplnily sedmnáctileté dorostenky. První poločas přinesl divákům skvělou podívanou, když naše házenkářky předváděly nebojácnou hru. Škoda tří technických chyb před přestávkou, po kterých se Slavia dostala do vedení. Po změně stran se interligový soupeř prosazovat začal, projevily se jeho zkušenosti. Náš celek ale až do konce nic nevzdal a odměnou bylo několik proměněných gólových šancí.“

Branky: Jasanská 4, T. Dolejšová 4, Vlková 4, Plucarová 4, Rytířová 2, Zahradníková 2/1, Březinová 1, Jírová 1, A. Hauserová 1, Florková 1 – Borgesová 5, Míšová 4, Jačková 4, Chovancová 4, Svobodová 4, Galušková 3/1, Tulipánová 2, Pokorná 2, V. Fryčáková 2, Chlupová 2, T. Fryčáková 2, Slabá 1, Franková 1.

Sedmičky: 1/1:2/1. Vyloučení: 1:3. Žluté karty: 2:3. Rozhodčí: Pražák – Šulc, 158 diváků.

J. Hradec: Zachová, Kocarová – Vlková, E. Kovářová, Tržilová, Frühaufová, Březinová, Florková, Plucarová, A. Hauserová, T. Dolejšová, Rytířová, Zahradníková, Jirová, Ondřejová, Jasanská.

Roman Pišný (-rop-).

záložka modrá mini.gif
DLE KATEGORIÍ
bottom of page