top of page

Ženy doma vysoko prohrály s Kobylisy


Prvoligové házenkářky J. Hradce se v 9. kole střetly doma s pražskými Kobylisy. V oslabené sestavě jim podlehly jedenáctibrankovým rozdílem.

Házená J. Hradec – TJ Sokol II. Kobylisy 27:38 (12:21).

Proti druhému týmu tabulky nastoupila Házená JH bez stěžejních spojek Sabiny Jasanské a Michaely Vlkové. Na jejich post se tedy postavila pivotmanka Gabriela Zahradníková a dorostenka Kristýna Plucarová, jež už měla v těle předchozí mač I. ligy starších dorostenek proti pražské Slavii (22:18).

Navíc českobudějovické trio, které v J. Hradci hostuje, přijelo až těsně před výhozem, neboť doma zrovna dohrálo zápas II. ligy – Západ proti Lázním Kynžvart.

Prvních deset minut nevypadalo, že utkání pro domácí družstvo skončí tak těžkou porážkou. Vedlo 3:2 a ještě ve 13. minutě byl stav nerozhodný 5:5. Avšak poté se Pražanky dostaly do většího náskoku, s nímž jihočeský celek nedokázal nic udělat. Zkoušel cokoliv, ale nepomohl oddechový čas, ani točení se sestavou. Za první půli inkasoval jednadvacet gólů.

Obrázek hry se nezměnil ani po změně stran. Domácí hráčky se nadále trápily, hlavně v útoku to bylo markantní. Neměly i štěstí v zakončení, když vícekrát trefily tyčky branky Kobylis. Jejich manko ve druhém poločasu narostlo až na 15 gólů (15:30). Teprve v závěru, kdy už bylo o výsledku dávno rozhodnuto a hostující družstvo mělo na hřišti druhou garnituru z lavičky, si jindřichohradecké házenkářky trochu vylepšily náladu zmírněním debaklu.

Ženy Házené JH se i přes prohru udržely na 9. místě tabulky, přičemž v 10. kole je čeká důležitý duel na půdě osmého H. Brodu. Zápas se hraje v neděli 2. prosince od 12 hodin.

Iva Jonová (J. Hradec – trenérka): „Spojek máme málo, takže absence Míši Vlkové a Sabiny Jasanské pro nás byly velkým oslabením. Další hráčky byly unavené, protože právě dohrály zápasy v jiných soutěžích. Jak začalo skóre narůstat v náš neprospěch, vytratila se bojovnost a nasazení. Snaha o to, aby se zápas otočil, tam sice byla, zkoušelo se kdeco, ale nic nepomáhalo. Na zvrat nebylo, i když se holky ve druhé polovině druhého poločasu vzchopily a lépe bránily.“

Branky: A. Dolejšová 6, Plucarová 6, Zahradníková 5/1, Březinová 3, T. Dolejšová 3, Rytířová 2, A. Hauserová 1, E. Kovářová 1 – Orságová 8, Továrková 8, Křivánková 6, Janoušková 6/1, Šindelářová 4, Vilímová 3/1, Issová 1, Grgičevičová 1.

Vyloučení: 1:3. Žluté karty: 3:2.

Rozhodčí: Rutta – Větrovský.

J. Hradec: Formánková, Michalová, Zachová – E. Kovářová, Březinová, A. Dolejšová, Hondlíková, Plucarová, A. Hauserová, T. Dolejšová, Rytířová, Zahradníková, Jirová, Ondřejová.

Roman Pišný (-rop-).

záložka modrá mini.gif
DLE KATEGORIÍ
bottom of page