top of page

Ženy nepřivezly body ani z Havl. Brodu

Zápas 10. kola I. ligy házenkářkám J. Hradce úspěch nepřinesl. V Havlíčkově Brodu jim nevyšla první čtvrthodina druhého poločasu.

TJ Jiskra H. Brod – Házená J. Hradec 31:28 (17:13).

Na začátku 7. minuty si hostující celek bral oddechový čas za nepříznivého stavu 1:6. Jeho hráčky nestíhaly, byly všude pozdě. Time-out měl ale svůj účinek, herní projev Házené JH se zlepšil. Obrana přitvrdila, útok zrychlil, zvýšilo se nasazení. V 19. minutě bylo po gólu Terezy Dolejšové skóre srovnané 10:10.

Závěrečných deset minut před přestávkou ovšem znovu patřilo družstvu z Vysočiny, které si vypracovalo čtyřbrankový náskok, s nímž šlo do druhé půle. Do ní Jihočešky nastoupily se změnou v brance, v níž Šárku Michalovou vystřídala Hana Formánková. Ani ta avšak nezabránila tomu, aby jindřichohradecké manko nenarostlo ve 46. minutě až na deset gólů (18:28).

V polovině druhého poločasu tak bylo o výsledku prakticky rozhodnuto, i když Házená JH rozdíl v závěru ještě o hodně zkorigovala. Hostující tým, jenž se stále musel obejít bez nemocné spojky Sabiny Jasanské, která má i zkušenosti s H. Brodem, kde loni na podzim hostovala, po porážce zůstal na 9. místě tabulky. V příštím kole si v Třeboni zahraje proti sedmým Ivančicím, hostit je u Světa bude v sobotu 8. prosince od 18:30 hodin.

Iva Jonová (J. Hradec – trenérka): „Začátek byl z naší strany špatný. Naopak domácí hráčky měly tah na branku, prosazovaly se spojky. Z křídel a prostoru pivotmanky tolik nebezpečné nebyly. My jsme se pokoušely hrát nacvičené kombinace, šance jsme si vytvořily, ale proměňovaly jen občas. Něco nám chytila brankářka, čtyřikrát střely skončily na tyčích a břevně. Citelně nám chyběla Sabina Jasanská, rozehrávka tak ležela na dorostence Kristýně Plucarové. Chybějící spojku jsme nahradily hrou na dvě pivotmanky, ale ta se nám začala dařit až na konci zápasu. To jsme házenou zrychlily, zvýšily bojovnost. Škoda, že jsme nedokázaly hrát tak, jako v závěru, po celý průběh utkání.“

J. Hradec: Formánková, Michalová – E. Kovářová, Vlková, Tržilová, A. Dolejšová, Hondlíková, Plucarová, A. Hauserová, T. Dolejšová, Rytířová, Zahradníková, Ondřejová.

Branky: Kutlvašrová 9/2, Součková 5, Kohoutová 5, Kvášová 3, Kubalová 3, Kopicová 3, Svobodová 2, Kolanová 1 – A. Dolejšová 10, Plucarová 5, Hondlíková 4, Zahradníková 3/3, T. Dolejšová 2, Rytířová 2, Vlková 1.

Sedmičky: 4/2:3/3.

Vyloučení: 3:1. Žluté karty: 2:2. Rozhodčí: Halada – Kosmák, 62 diváků.

Roman Pišný (-rop-).

záložka modrá mini.gif
DLE KATEGORIÍ
bottom of page