top of page

Ženy konečně vybojovaly další cenné body

Jindřichohradeckým házenkářkám se v Třeboni dařilo

V jedenáctém kole I. ligy se házenkářky J. Hradce dočkaly čtvrté výhry v sezóně, když po výborném týmovém výkonu porazily Ivančice.

Házená J. Hradec – HK Ivančice 33:26 (17:15)

Předposlední zápas podzimní části odehrála Házená JH v Třeboni, neboť její domovskou halu v J. Hradci na celý víkend obsadil český šampionát karatistů. V azylu u Světa začal jihočeský celek velice koncentrovaně, od úvodu mírně vedl. V 16. minutě měl již čtyřbrankový (11:7) náskok, když svůj třetí gól v zápase vstřelila Sabina Jasanská, jež se do sestavy vrátila po dvou kolech, která vynechala kvůli nemoci.

Nepovedený úsek osmi minut, jenž ze strany jindřichohradeckých házenkářek přišel vzápětí (24. – 11:13), byl jedinou chvíli, kdy mohly Ivančice myslet na úspěch, protože závěr prvního poločasu už zase patřil takzvaně domácímu družstvu. Úvodní půli vyhrálo 17:15, přičemž autorkou sedmnácté trefy byla Kristýna Plucarová.

Na začátku druhého poločasu Házená JH během čtyř minut vytáhla své vedení na rozdíl pěti gólů (38. – 22:17) a ovládla i další průběh. V obraně její hráčky poctivě plnily úkoly, vynikající výkon podala i brankářka Šárka Michalová. Náskok vítězky neustále navyšovaly (41. – 24:18; 46. – 27:20; 54. – 30:22) a bezpečně si zajistily zasloužené dva body.

Na podzim jindřichohradecký tým, který je po výhře nad Ivančicemi v tabulce na osmé příčce, ještě čeká důležitá dohrávka 8. kola v Kunovicích. Ta je na pořadu o Stříbrné neděli 16. prosince od 14 hodin.

Iva Jonová (J. Hradec – trenérka): „Utkání proti Ivančicím bylo od začátku z naší strany povedené. Sice přišla slabší chvilka v prvním poločasu, kdy soupeřky náš náskok stáhly, ale jinak to byl super výkon od všech, byl to jeden z našich nejlepších zápasů. Všechny hráčky, včetně těch z lavičky, bojovaly, chtěly vyhrát, na výkonu to bylo znát. Obrana spolupracovala, hrála důrazně, dařilo se jí přerušovat signály Ivančic. Nám se tentokrát střelecky vedlo, vycházely nacvičené kombinace i zakončení. Byl to týmový výkon s takovým nasazením, jako už dlouho ne.“

Branky: Jasanská 9, A. Dolejšová 6, Hondlíková 3, Vlková 3, T. Dolejšová 3, Plucarová 3, Zahradníková 3/1, E. Kovářová 2, Rytířová 1 – Marková 7/1, Binarová 4, Leschingerová 3, Olšová 3, Vavroušková 3, Pánková 3, Krejčíková 2, Bendová 1.

Sedmičky: 1/1:2/1.Vyloučení: 1:1. Žluté karty: 3:2. Rozhodčí: Větrovský – Beneš,

112 diváků

J. Hradec: Michalová, Formánková – E. Kovářová, Vlková, Tržilová, A. Dolejšová, Hondlíková, Plucarová, A. Hauserová, T. Dolejšová, Rytířová, Zahradníková, Ondřejová, Jasanská.

Roman Pišný (-rop-)

záložka modrá mini.gif
DLE KATEGORIÍ
bottom of page