top of page

Poslední zápas přinesl potřebné body

SHK Kunovice – Házená J. Hradec 28:32 (11:19)

Vypjatou dohrávku osmého kola I. ligy házenkářky J. Hradce v Kunovicích zvládly. Připsaly si důležité vítězství, na kontě tak mají po podzimu pěkných 10 bodů, s nimiž přezimují na velmi solidním 7. místě tabulky.

Kunovice jsou poslední, body potřebovaly jako sůl. Chtěly je proti nováčkovi získat stůj co stůj. Nejprve to zkusily v původním termínu, který si přehodily tak, aby Jihočešky nemohly přijet kompletní. Zapomněly se ovšem Házené JH zeptat, takže se nehrálo. Zápas musel být přesunut až na třetí adventní neděli.

Tým ze Slovácka tedy zisku přizpůsobil hru, začal tvrdě, čímž hostující družstvo zaskočil. To v sedmé minutě prohrávalo 2:5. K tomu, aby uspělo, muselo přitvrdit také. Z házené se tak stal boj, z něhož začal lépe vycházet jindřichohradecký celek. Jeho obrana byla chvílemi neprostupná, dlouhých 12 minut nedovolila Kunovicím skórovat, díky čemuž se průběh prvního poločasu úplně otočil (23. – 12:6; 26. – 15:8). Házená JH úvodní poločas vyhrála osmibrankovým rozdílem.

Ač se zdálo, že se hraje dost tvrdě, tak po změně stran agresivita Kunovic narostla až na neúnosnou míru. Z utkání, do kterého nastoupila obě družstva s pěti dorostenkami, se stal souboj o přežití. Jindřichohradeckému týmu se dlouho dařilo držet osmigólové vedení (44. – 27:19), jeho náskok se snižoval až v poslední čtvrthodině, na čemž měla hlavní podíl sedmnáctiletá Barbora Grabcová. Hráčka, jež na Slovácku hostuje ze Zlína, dala neskutečných 17 branek, z toho 11 ve druhé půli. Sama avšak na obrat nestačila, zasloužené vítězství si odvezl kvalitnější tým hostí. Černou kaňku na duelu udělala domácí Andrea Vařechová, jež za úder do obličeje Kristýny Plucarové, bez zjevného úmyslu hrát míč, byla správně diskvalifikována.

Iva Jonová (J. Hradec – trenérka): „Nezačaly jsme dobře, ale naštěstí se povedlo rozjeté Kunovice zastavit. Srovnaly jsme skóre a druhá polovina prvního poločasu poté byla zcela v naší režii. Také jsme vzadu přitvrdily, hrály jsme rychle vpřed a hlavně skoro všechny šance proměňovaly. Vypadalo to jednoznačně, ale po obrátce se zápas zvrtl. Domácí hráčky byly ještě agresivnější, začaly hrát osobní obranu na Sabinu Jasanskou, čímž nám útok dost narušily. Hra sklouzla k sériím vyloučení na obou stranách, spoustě sedmiček, stal se z toho nehezký, až surový boj. Vyvrcholil dvěma červenými kartami domácích hráček. Naštěstí nedošlo k vážnějším zraněním, i když Kristýna Plucarová s pohmožděnou rukou musela odstoupit a Jasanská dokončila střetnutí se sebezapřením. Body jsme v Kunovicích opravdu vybojovaly. Máme jich po podzimu celkem deset, což je důvod k radosti.“

J. Hradec: Michalová, Formánková – E. Kovářová, Vlková, Tržilová, A. Dolejšová, Florková, Plucarová, A. Hauserová, T. Dolejšová, Rytířová, Zahradníková, Jasanská.

Branky: Grabcová 17/7, Polášková 3, Sedláková 3, Gajdorusová 2, Vařechová 2, Brablcová 1 – A. Dolejšová 8, Jasanská 7/5, Plucarová 6, T. Dolejšová 4, E. Kovářová 3, Tržilová 2, Vlková 1, Zahradníková 1. Sedmičky: 7/7:7/5. Vyloučení: 8:4. Červené karty: 2:0 (Vařechová – přímá, Sedláková – 3x2M). Žluté karty: 4:1. Rozhodčí: Friedel – Pavelcová, 47 diváků.

záložka modrá mini.gif
DLE KATEGORIÍ
bottom of page