top of page

2. místo vybojovaly ženy v Pardubicích

O druhé únorové neděli startovaly prvoligové ženy Házené J. Hradec na přípravném turnaji v Pardubicích, kde obsadily druhé místo. Střetly se s družstvy tří výkonnostních úrovní, přičemž ve třech zápasech byl jejich protivníkem tým I. ligy. Zatímco nad H. Brodem (6.) i pražskými Kobylisy, jimž po podzimu patří druhá příčka, zvítězily, tak naopak nestačily na Vršovice (10.), které turnaj celkově vyhrály.

„Až na jedno zaváhání to z naší strany byly super výkony,“ konstatovala Iva Jonová, trenérka Házené JH, jejíž celek vstoupí do jarní části I. ligy v sobotu 23. února zápasem na půdě čtvrté Plzně. Jihočeskému družstvu patří po podzimu lichotivé sedmé místo ve dvanáctičlenné tabulce.

„Pardubický turnaj jsme využily k vyzkoušení různých sestav nejenom v útoku, ale také v obraně, kde s tím máme trochu problémy. Šlo o sehrání týmu, domácích žen a dorostenek s hostujícími českobudějovickými hráčkami, což se, myslím, podařilo. Vyzkoušely jsme si rychlé útočné přechody a také spolupráci s pivotmankou. Start na turnaji byl pro nás přínosný,“ zhodnotila vystoupení trenérka.

Ženy JH v přípravě ještě čeká jedno utkání, a sice v pátek 22. února v Č. Budějovicích s tamní druholigovou Lokomotivou.

Výsledky JH: Tatran Střešovice (přebor Prahy) 14:11, TJ Sokol II. Kobylisy 13:9, DHK Pardubice (II. liga – Západ) 20:11, TJ Sokol Praha Vršovice 14:19, TJ Jiskra H. Brod 19:13.

Sestava JH: Dušková, Kocarová – Vlková 12, Tržilová 1, Frühaufová 1, A. Dolejšová 19, Florková 4, T. Dolejšová 5, Zahradníková 15, Jírová 5, Jasanská 17.

záložka modrá mini.gif
DLE KATEGORIÍ
bottom of page