top of page

Ani ve druhém zápase ženy body nevybojovaly

Také ve druhém utkání jarní části I. ligy hrály házenkářky J. Hradce na půdě soupeřek. Po porážce v Plzni se tentokrát prezentovaly v Otrokovicích, kde bohužel také neuspěly, když jim nevyšly vstupy do obou poločasů.

TJ Jiskra Otrokovice – Házená J. Hradec 33:29 (17:16).

Začátek zápasu byl ze strany hostujícího celku velmi špatný. V obraně nebyl kompaktní, inkasoval z každého útoku Otrokovic. Na začátku 9. minuty prohrával už 1:8, když se ani nedokázal prosadit v koncovce. Na nohy ho postavil až oddechový čas, po kterém se jihočeská defenzíva zkonsolidovala.

Několikrát dokázala odebrat balóny a z rychlých protiútoků se jindřichohradecký tým prosazoval. Sedmibrankové manko postupně snižoval. Povedlo se mu nejen vyrovnat (23. – 14:14), ale šel dokonce do dvoubrankového náskoku 16:14. Škoda posledních čtyř minut před přestávkou, kdy se Házené JH nepovedlo vstřelit branku, takže se do vedení vrátilo moravské družstvo.

Ve vstupu do druhé půle hostující házenkářky znovu potkalo sedm hluchých minut, během nichž daly jen jediný gól, ale čtyři inkasovaly (37. – 17:21). Se střelbou měly problémy, zahazovaly vyložené šance. V zakončení se nevedlo Sabině Jasanské a Gabriele Zahradníkové, jež ani neproměnila dvě sedmičky.

Na straně předposledního týmu tabulky se naopak střelecky dařilo Julii Dolečkové a herně také nové slovenské posile Alžbete Tóthové. Čtyřicetiletá univerzální spojka předvedla kvalitní rozehrávku, především pro pivotmanky několikrát připravila výhodné pozice.

Rovněž napotřetí Házenou JH, která i přes prohru zůstává v tabulce osmá, na jaře čeká výjezd ven. V neděli 10. března pojede do Prahy, kde se střetne s desátým Sokolem Vršovice (16 hodin).

Iva Jonová (J. Hradec – trenérka): „Začaly jsme špatně, měly jsme střeleckou smůlu a ani obrana nefungovala. Pak se nám povedlo několikrát ubránit a z rychlých útoků vyrovnat. Druhý poločas ale opět zahájily lépe domácí hráčky, postupně utekly do pětibrankového náskoku, který jsme jen dotahovaly. Trápila nás koncovka, nejméně osm tutovek bohužel gólem neskončilo. Pokud by ano, skóre by bylo jiné.“

J. Hradec: Dušková, Formánková – E. Kovářová, Rytířová, Tržilová, Březinová, A. Dolejšová, Plucarová, A. Hauserová, T. Dolejšová, Rusfelová, Zahradníková, Jírová, Jasanská.

Branky: Dolečková 9, Machovská 8, Ličmanová 6, Tóthová 5/4, Žůrková 3/1, Vysloužilová 1, Zpěváková 1 – Plucarová 9, A. Dolejšová 6/2, E. Kovářová 5, T. Dolejšová 4, Tržilová 3, Jasanská 2. Sedmičky: 6/5:4/2, vyloučení 6:2, červená karta – 1/0 (Dolečková 3x2 min.), žluté karty 2/3

Rozhodčí: Friedel – Kučerka, 64 diváků.

Roman Pišný (-rop-).

záložka modrá mini.gif
DLE KATEGORIÍ
bottom of page