top of page

Čtvrté kolo žákovské ligy

Další kolo žákovské ligy hrály starší žačky v Ústí nad Labem. Přesto, že jsme museli hodně brzy ráno cestovat, únava na holkách znát nebyla a tento turnaj zvládly výborně.

Po čtyřech kolech ŽL máme 27 bodů a držíme se na krásném 4. místě.

Sice nás mrzí prohra se Strakonicemi hned v prvním zápase 11:18, ale v dalších třech si to holky vynahradily a porazily vysoko domácí Ústí nad Labem 22:14, Háje 21:14 a Ivančice 25:15.

Se Strakonicemi jsme nehráli úplně špatně. Skóre jsme stále drželi na rozdílu tří až čtyř branek, až na konci už jsme udělali pár zbytečných chyb a soupeřky své vedení navýšily na rozdíl 7 branek. Nás v tomto zápase trochu svazoval respekt ze soupeřek, protože je známe z krajské soutěže a zatím jsme s nimi vždy prohráli, ale holky bojovaly, nevzdaly to a za to je chválím.

Chybovali jsme hlavně v obraně, tam nám dělala problém pivotka a její souhra s levou spojkou. Chvíli nám trvalo, než jsem se naučili je ubránit. V útoku jsme měli dost problém se prosadit, snažili jsme se hrát hodně dovnitř, na brankoviště, ale Strakonické hráčky jsou silovější, rychlejší a důrazně nás bránily. Jedinou zbraní mohla být střela z dálky, ale ta nám v tomto zápase dost chyběla.

Z dálky se nám začalo dařit až v dalších zápasech, kdy několik krásných gólů z větší vzdálenosti vstřelila Zuzka Coufalová, v posledním zápase se k ní přidala i Míša Vokušová a ze země pěkně trefovala Terka Camrdová.

Výborně hrály obě střední spojky, které jsou bojovností, houževnatostí a rvavostí ženou tým dopředu - Lea Mátlová a Valča Hauserová, jsou takovými pilíři týmu.

Pochvalu ale zaslouží i ostatní hráčky v poli, všechny hrály na své možnosti a snažily se.

V brance se dařilo Julii Smejkalové i Natce Klímové, obě brankářky nás podržely. Poprvé si s námi zahrála mladší žačka Anička Dvořáková a hrála dobře. I když měla šancí na více branek, alespoň dvě jí tam spadly .

Bohužel jsme tento turnaj museli hrát bez pravé spojky Ádi Mazánkové, která je zraněná a Aničky Dvořákové. Tyto dvě hráčky v sestavě výrazně chybí, tak snad už v dalším kole budeme kompletní.

Naše sestava:

Julie Smejkalová, Natálie Klímová (brankářky), Zuzana Coufalová 21, Leona Mátlová 16, Tereza Camrdová 10, Valérie Hauserová 9, Anna Viktorínová 9, Eliška Dvořáková 5, Michaela Vokušová 2, Nikola Kvasničková 2, Eliška Bláhová 2, Anna Dvořáková 2, Amálie Dvorská 1.

Kompletní výsledky jsou na: http://www.zeny.chf.cz/match_report.aspx?id=66764

záložka modrá mini.gif
DLE KATEGORIÍ
bottom of page