top of page

První jarní body žen

Teprve ve čtvrtém zápase poprvé v jarní části bodovaly prvoligové házenkářky J. Hradce, když v domácím prostředí porazily vysokoškolačky z Olomouce rozdílem devíti branek.

Házená J. Hradec – SK UP Olomouc 36:27 (21:13)

Začátek utkání byl velmi vyrovnaný, i když hostující tým měl až do sedmnácté minuty stále těsně navrch. Pak se ovšem zápas přelomil na domácí stranu. Nejprve vyrovnala na 11:11 Anna Dolejšová a hned nato Házenou JH dostala do vedení Sabina Jasanská. Od té chvíle jindřichohradecké družstvo palubovce vládlo. Hrálo důrazně v obraně, spolehnout se mohlo na brankářku Hanu Formánkovou. Zbývající čas první půle vyhrálo 11:2, dostalo se do osmibrankového náskoku, s nímž šlo i na přestávku.

Vstup Jihočešek do druhého poločasu optimální nebyl, rychle čtyřikrát inkasovaly (34. – 22:17), takže na řadu musel přijít oddechový čas, po němž se olomoucký nápor zastavil. Domácí celek udělal dvouminutovou šňůru čtyř gólů v řadě, vrátil se do pohody, se kterou dovedl střetnutí k vysokému vítězství. To může hrát pozitivní roli v konečném účtování, neboť vzájemná bilance je nyní lepší na straně Házené JH, jež v Olomouci v říjnu prohrála 24:30.

Zápas střelecky vyšel domácím spojkám, které daly 30 gólů. Na hřiště se s velkou porcí herního času dostala celá jindřichohradecká lavička. Po důležité výhře se osmý J. Hradec vzdálil jedenácté Olomouci na odstup 4 bodů, přičemž nyní je před ním těžký mač s druhým Hodonínem. Proti týmu, který ještě loni hrál interligu, se postaví doma v sobotu 30. března v 16 hodin.

Iva Jonová (J. Hradec – trenérka): „Náš výkon můžu označit jen slůvkem super. Holky se k zápasu postavily zodpovědně, od začátku makaly. Do olomoucké branky to padalo Aničce Dolejšové, dařilo se Sabině Jasanské a bezkonkurenční byla Týna Plucarová. Přestože za sebou měla zápas ligy dorostenek, nepřipouštěla si únavu. Výtečná byly také Eliška Kovářová, která se po zranění dostává do stále lepší formy, a také doros

tenky Aneta Rytířová a Simona Březinová. Pochválit ale musím celý tým, hnal se za vítězstvím až do konce, opravdu to byla paráda.“

J. Hradec: Dušková, Formánková – A. Hauserová, E. Kovářová, Březinová, A. Dolejšová, Plucarová, Hondlíková, T. Dolejšová, Jírová, Zahradníková, Rytířová, Jasanská.

Branky: Jasanská 10/2, A. Dolejšová 9, E. Kovářová 5, Plucarová 4, T. Dolejšová 2, Rytířová 2, Zahradníková 2, Březinová 2 - Roubalová 9/1, Macharáčková 7, Řezníčková 6/1, Jurníčková 2, Hvostaľová 2/1, Žáková 1. Sedmičky: 3/2:6/3. Vyloučení: 2:4. Červená karta – 3x2M: 0:1 (Kummerová). Žluté karty: 2:1. Rozhodčí: Rutta – Větrovský, 120 diváků.

Roman Pišný (-rop-).

záložka modrá mini.gif
DLE KATEGORIÍ
bottom of page