top of page

Pár info o působení starších žaček na PHC

O velikonočním víkendu jsme spolu s dalšími třemi týmy našeho klubu strávili v Praze na největším mládežnickém mezinárodním turnaji.

Starší žačky si nepočínaly vůbec špatně. Ze skupiny jsme postupovali do A-finále ze druhého místa. O první příčku nás připravil Maďarský tým Csepel DSE, který nakonec skončil třetí v této kategorii.

S Maďarkami jsem se utkali hned v prvním zápase základní skupiny. Nevěděli jsme, do čeho jdeme, trochu nás zaskočila rychlost a tvrdost Maďarek. Chvilku jsem se s tím nemohli srovnat, Maďarky získaly hned v začátku náskok, se kterým jsme si už neporadili (9:14).

Další zápas se Slovenskou Šalou už byl jiný, byli jsme rozehrané a bylo vidět, že si na ně holky víc věří, vyhráli jsme 19:13.

Další dva soupeři byli slabší, holky si házenou pěkně užily a zastřílely si. Porazili jsme Němky HSG Eckbachtal 28:8 a Dánky Amager Håndbold 22:7.

Poslední zápas s Tachovem už o ničem nerozhodoval, postup do A-finále jsem měli jasný my i Tachov, přesto jsem chtěli vyhrát. Holky tento zápas super zvládly a Tachov zdolaly 27:20.

V A-finále nám byly nalosovány Dánky Køge Håndbold I a Maďarský tým Kispest NKK.

S Maďarkami jsme sehráli velmi pěkné utkání, myslím, že holky podaly nejlepší výkon z celého turnaje. Hrálo se rychle, dobře jsme bránili, v útoku holky předvedly několik pěkných kombinací a dařilo se nám i střelecky, zaslouženě jsme vyhráli 17:15

Bohužel Dánky, se kterými jsme hráli druhý zápas, nás o další postup připravily. Byl to pro nás velmi těžký soupeř, což se nakonec potvrdilo tím, že tým Køge Håndbold vyhrál v této kategorii celý turnaj (11:22).

Ale i tak jsme byli s naším výkonem na turnaji spokojené. Žádný zápas holky nevypustily, snažily se a bojovaly. Z mého pohledu se zápas od zápasu holky zlepšovaly.

Utkali jsme se se samými zahraničními soupeři kromě Tachova, holky měly možnost vidět, jak se házená hraje jinde, že po nich občas nechceme nesmyslné věci, ale že se to tak opravdu hraje. Na vlastní kůži si vyzkoušely tvrdost a rychlost Evropské házené, což je určitě velkým přínosem pro další práci.

I.J.

Výsledky základní skupiny:

https://phc.cz/vysledky/skupina/1356

Výsledky postupové skupiny:

https://phc.cz/vysledky/skupina/1371

záložka modrá mini.gif
DLE KATEGORIÍ
bottom of page