top of page

Remízou v Ivančicích zakončily ženy letošní sezónu

Jindřichohradecké házenkářky se loučily remízou

HK Ivančice – HázenáJindřichův Hradec 31:31 (13:16)

Ivančice – Jindřichohradecké házenkářky v závěrečném kole I. ligy remizovaly v Ivančicích 31:31 a v roli nováčka soutěže obsadily konečné osmé místo.

Jihočešky postrádaly několik opor a musely tak využít dorostenky. Začátek byl z jejich strany poněkud rozpačitý a do vedení tak šel domácí tým, který jej držel zhruba patnáct minut.

„Dělala nám problémy defenziva. Ivančice mají nacvičenou spolupráci s pivotkou Vavrouškovou, chvilku nám trvalo, než se naše obrana sehrála a dokázala ji bránit. Pak se rozchytala i brankářka, a to nás hodně zvedlo,“ podotkla hradecká trenérka Iva Jonová.

Od 15. do 23. minuty hostující tým zaznamenal šestibrankovou šňůru, otočil vývoj ve svůj prospěch a do šatny odcházel s tříbrankovým náskokem.

Po změně stran však začaly Ivančice manko postupně mazat. „Nahrálo jim naše vyloučení, navíc soupeřky přistoupily k osobní obraně výborně hrající Kristýny Plucarové, a tím nám dost narušily útok. Začali jsme zmatkovat, udělali sérii chyb v obraně, dostali jsme čtyři góly z křídel a navíc přišlo i několik neproměněných šancí, takže domácí hráčky otočily skóre na svou stranu,“ zmínila trenérka.

Závěr zápasu rozhodně nepostrádal dramatičnost. Hradec minutu před koncem snížil na rozdíl jediné trefy (30:31), vysunul obranu a opět získal balon.

„Mohli jsme jít do rychlého útoku, ale domácí hráčka po ztrátě míč nepoložila a zahodila ho. Tím zabránila naší vyložené příležitosti a rozhodčí nařídili sedmimetrový hod. Ten jsme ale neproměnili a brankářka vykopla míč do autu,“ líčila Iva Jonová.

Jejímu týmu se však nakonec podařilo srovnat na 31:31, o což se postarala Simona Březinová. „Mohli jsme vyhrát, ale pokazili jsme si to sami. Nakonec to už nevypadalo ani na bod, takže za výslednou remízu musíme být rádi,“ dodala.

Branky: Olšová 8, Pánková 6/1, Marková 6/3, Vavroušková 5, Krejčíková 2, Binarová 1, Höllová 1, Dužíková 1, Haladová 1 – Plucarová 11, Březinová 4, Jasanská 3, Zahradníková 3, T. Dolejšová 2, Jírová 2, Florková 2, E. Kovářová 1, Frühaufová 1, Rytířová 1, Tržilová 1.

Sedmičky: 4:0.

Vyloučení: 1:3. ŽK: 3:3. ČK: 1:0 (Krejčíková).

Rozhodčí: Bareš, Uhlíř. Diváci: 63.

záložka modrá mini.gif
DLE KATEGORIÍ
bottom of page