top of page

Zlatá medaile starších žaček na Vršovice Handball Cupu 2019

První zářijový víkend vyrazil tým starších žaček do Prahy na první turnaj sezony 2019 – 2020 – Vršovice Handball Cup 2019. Vršovický turnaj byla první příležitost, jak se na samotném začátku nové sezony po prázdninové odmlce opět sehrát, přivítat v týmu nové posily ročníku 2006 a ověřit si formu a kondici před rozběhem oficiálních soutěží.

Přípravu na novou sezonu zahájila děvčata sice o dva týdny dříve na tradičním celoklubovém soustředěním konaném na Zvůli, ale prověření formy v ostrých zápasech je přece jen něco jiného. Děvčata vyrazila na turnaj bez své trenérky Ivy Jonové, která se musela zúčastnit paralelně probíhajícího turnaje žen na domácí palubovce. Absence trenérky na výkonu našich děvčat nebyla naštěstí znát, děvčata bojovala s plným nasazením jakoby chtěla na dálku Ivě dokázat, že to, co je naučila, dokáží bezezbytku zužitkovat.

Třídenní turnaj připravil pro naše házenkářsky pestrý zápasový program – celkem 10 zápasů (odehráno bylo nakonec jen 9) a naše děvčata od první minuty předváděla, že letošní sezonu by mohla v kategorii starších žaček v žákovské lize opět pomýšlet na čelní příčky.

Na hrišti byla díky našim děvčatům vidět opravdu pestrá hra plná nejrůznějších herních variant – od trháků, přes krásné signály,, akce z křídel až po klasický postupný útok. Předvedený výkon lze hodnotit jako velice kvalitní a především týmový – rozdělení vstřelených branek mezi všechny hráčky týmu, dobrá souhra a vzájemná pomoc v obraně a nespočet nádherných přihrávek a házenkářských momentů toho byly jasným důkazem.

O kvalitě útoku i obrany nejlépe hovoří celkové skóre našeho týmu na turnaji: 138 : 62. Náš tým zůstal jako jedinný neporažen. Na samotném závěru tak mohl převzít z rukou bývalého reprezentačního hráče a současného asistenta trenéra Dukly Praha Václava Vraného zlaté medaile a trofej podepanou pane Vraným osobně.

Do naprosto perfektně připraveného a organizovaného turnaje zasáhla bohužel vyšší moc v podobě nějaké střevní či žaludeční infekce, kdy před závěrečným dnem turnaje onemocnělo poměrně velké množství hráček a některé týmy byly postiženy natolik, že musely z turnaje poslední den odstoupit. Stalo se to mimo jiné i našemu soupeři – týmu Slavia Praha červená, a tak náš vzájemný zápas byl nakonec zrušen a tento tým našich velkých házenkářských přátel zůstal námi neporažen. Děvčata z obou týmů se ale už teď těší na nejbližší možné vzájemné změření sil, které proběhne doufejme ve zdraví.

Zdravotní potíže se bohužel nevyhnuly ani našemu týmu – v neděli ráno musela z turnaje zcela odstoupit a odjet domů Lea Mátlová, s nemalými potížemi se potýkala taky Adéla Mazánková, dobře nebylo ani Aničce Dvořákové a Amálce Dvorské. Tento výpadek nás postihl před posledním zápasem, kterým bylo vyvrcholení turnaje – souboj vítězů obou základních skupin – J. Hradce a Kobylis. Nutno podotknout, že tým Kobylis byl rovněž postižen výpadkem několika hráček ze zdravotních důvodů, a tak do velkého finále musely oba aktéři nastoupit v oslabených sestavách. Od samého začátku finálového zápasu byla znát na našich děvčatech nervozita a od první minuty jsme tahali za kratší provaz. Přestávkový klakson posílal týmy ke krátkému odpočinku za pro nás nepříznivého stavu 4 : 6. Ve druhé půlce naše děvčata dokázala svou bojovnost a sílu – nejen fyzickou ale i mentální. Děvčata

dokázala díky fantastickému týmovému výkonu utkání zcela otočit a zvítězit 12 : 7. Obdržet jeden jediný gól za celý poločas ve finálovém utkání, to myslím hovoří za vše.

Velkou pochvalu zaslouží všechna děvčata, ale za nasazení ve finálovém utkání zaslouží speciální pochvalu Adéla Mazánková, která do prvního poločasu vůbec nezasáhla. Vývoj utkání ovšem nenechal její bojovnou náturu v klidu, a tak se v průběhu druhého poločasu na vlastní žádost zařadila do hry. Její vstup znamenal obrovský vítr do plachet našeho týmu – přestože nevstřelila žádnou branku, vytvořila neprostupnou hráz v obraně a otevřela druhou útočnou frontu – na pravé straně útoku svými tvrdými střeleckými pokusy a výborným pohybem neustále zaměstnávala pozornost kobyliské obrany a gólmanky.

První turnaj sezony byl tedy pro naše starší žačky velice úspěšný – pestrost, hra založená na kvalitní obraně, týmový výkon a dobrá fyzická kondice, to jsou jednoznačně silné stránky našeho týmu.

Odehrané zápasy a výsledky zápasů:

První Den:

JH : Pardubice – 17 : 8

JH : Astra – 20 : 7

JH : Cheb – 13 : 8

JH : Velké Meziřící – 17 : 5

Druhý den:

JH : Strakonice – 11 : 4 – hezký zápas, žádný obdržený gól ve druhém poločase

JH : VS Plzeň – 15 : 3

JH : Slavia Praha modrá – 18 : 12 – ukončení základní skupiny

Nadstavba:

JH : Písek – 15 : 8 – krásný bojovný zápas – jako vždy s Pískem.

JH : Slavia Praha červená – kontumačně pro odstoupení týmu Slavie z turnaje

JH : Kobylisy – 12 : 7 (poločas 4 : 6)

Hráčky našeho týmu:

Natálie Klímová – Leona Mátlová – Adéla Mazánková – Michaela Vokušová – Tereza Camrdová – Amálka Dvorská – Nikola Kvasničková – Viktorie Picková – Adéla Prágrová – Anna Dvořáková.

záložka modrá mini.gif
DLE KATEGORIÍ
bottom of page