top of page

Novadomus Cup 2019

Druhý přípravný turnaj mají za sebou Jindřichohradecké házenkářky. Čtyři utkání odehrály v rámci domácího turnaje Novadomus Cup 2019 o tomto víkendu.

Jejich soupeřkami byli Rakouský Traun, druholigové Vršovice B, z východočeské skupiny 2. ligy žen k nám zavítal Bohumín a poslední utkání jsme odehráli s prvoligovým Havlíčkovým Brodem.

Cílem toho turnaje bylo se sehrát a zapojit do sestavy co nejvíce možných hráček, které za nás budou v sezóně nastupovat. Vyzkoušet si různé herní kombinace i různé sestavy hráček.

To si myslím splnilo svůj účel. Naše lavička byla naplněna na maximum, mohlo se střídat častěji, tak že hráčky byly dostatečně odpočaté, aby mohly hrát naplno.

Určitě se hráčkám takto hrálo lépe, než s vědomím, že je nemá kdo vystřídat.

Nehráli jsme vyloženě na výsledky, chtěla jsem zapojit do hry všechny hráčky, které jsem měla k dispozici, vyzkoušet různé sestavy hráček, aby si zvykly vedle sebe hrát.

Ze čtyř zápasů jsme dva vyhrály, dva prohrály.

Nejlepší výkon jsme podali hned v prvním zápase s Rakouským Traunem. Byl to hodně tvrdý zápas, Rakušanky bránily dost surově a také za to byly často vylučované. Padla i červená karta. Nám jejich vylučování samozřejmě nahrávalo, ale i tak jsme hráli dobře. Rychle, obehrávali jsme si nacvičené kombinace, dařila se nám střelba z dálky i přechod do rychlých útoků. Celkově to byl pohledný zápas.

JH - Traun 30:20 (16:12)

Druhý zápas s Vršovicemi B jsme sice uhrály výhru o 13 branek, ale už to tak pěkný zápas jako s Traunem nebyl. Trochu jsme se podřídily soupeřkám, jejich hře a nešli jsme do toho naplno.

JH – Vršovice 31:21 (11:7)

S Bohumínem to bylo hodně o proměňování šancí, soupeřova gólmanka nás neskutečně vychytala. Ty vyložené neproměněné šance pak v závěru chyběly. Samozřejmě tím, že jsme neproměňovali, šla dolů i psychika hráček. Na tom musíme zapracovat. Když se nedaří, zkusit to zlomit a jít dál, bojovat a rvát se a ne se vzdát.

JH – Bohumín 23:26 (13:12)

Druhý prohraný zápas byl bohužel o první místo na turnaji. Měli jsme ho výborně rozehraný, vedli jsme jednu chvíli až o 6 branek. Pak přišel zlom, když jsme nedali sedmičku a následně ještě pár vyložených šancí ze 6. Soupeřky to „nakoplo“ a my jsme nedokázali vzdorovat. V útoku jsme si nechali všechno přerušit, jejich vysunutá obrana byla důrazná, tvrdá a nepouštěli nás do žádných kombinací. Nakonec se Havlíčkobrodským podařilo vyrovnat a v závěru jít do vedení, která pár vteřin do konce ještě ztvrdily 23 gólem.

JH – Havl. Brod 21:23 (15:12)

Přesto, že to byl přípravný turnaj, tyto dvě prohry byly zbytečné a samozřejmě prohra o zlato mrzí ještě víc.

Ta dvě utkání jsme nezahráli s patřičným nasazením, chyběla nám bojovnost. I když jsme různě střídali, měnily se sestavy, nebyl důvod přestat bojovat o výsledek.

Naše sestava: Hanka Formánková, Klára Haňková – Andrea Jonová, Gabriela Zahradníková, Anna Dolejšová, Michaela Vlková, Sabina Jasanská, Eliška Kovářová, Tereza Dolejšová, Kateřina Reisnerová, Michaela Lovětínská, Kristýna Plucarová, Natálie Tržilová, Simona Březinová, Lucie Fruhaufová, Aneta Rytířová.

Ze zdravotních důvodů bohužel nemohly přijet Českobudějovické hráčky Zuzka Hondlíková a Jana Rusfelová. Domácí hráčky jsme měli k dispozici všechny, kromě brankářky, která měla školní povinnosti.

V sestavě chyběly Bára Jírová a Agáta Hauserová, které za nás také mohou nastupovat.

Kondečné pořadí:

1. Havlíčkův Brod 8b.

2. SC Bohumín 6b.

3. J. Hradec 4b

4. Traun 2b

5. Vršovice B 0b..

I.J.

záložka modrá mini.gif
DLE KATEGORIÍ
bottom of page