top of page

Cenný bod s Plzní

Házená Jindřichův Hradec - DHC Plzeň 27 : 27 (15:13)

S Plzní nás čekal těžký oříšek, DHC Plzeň je vedoucí tým tabulky, navíc loňský účastník nejvyšší soutěže a je víc než jasné, že mají ambice na 1. místo v 1. lize a možný postup zpět do WHILL.

Nastupovali jsme tedy s patřičným respektem, ale s odhodláním bojovat a hrát co nejlépe a to se nám podařilo na 100%. Před domácím publikem jsme odehráli super zápas.

Od začátku jsme hráli na plno, obrana spolupracovala a v útoku nám vycházely jak nacvičené kombinace, tak i individuální akce. Důležité bylo, že šance, které jsem si vytvořili, jsme proměňovali.

Výborně hráli rozehrávačky (střední spojky) Sabina Jasanská a Kristýna Plucarová a neomylně střílela naše nejlepší střelkyně Anička Dolejšová.

Soupeře jsme brzy donutili k timu outu. Evidentně jsme je naší hrou zaskočili. Nás ale jejich time out nezastavil. Od 6 minuty, kdy jsme si vytvořili náskok 3 branek, jsme vedli až do konce poločasu, který skončil v náš prospěch 15:13.

Začátek druhého poločasu pokračoval stejně, ale pak jsme trochu polevili a soupeřky nás dotáhly na rozdíl jedné branky. Povedlo se jim i vyrovnat, ale naštěstí nás neopustila chuť vyhrát, vzpamatovali jsme se, znovu jsme zabojovali a šli do vedení.

Bohužel se nám střelecky nedařilo tak, jako v první půli, několik pěkných akcí skončilo střelou vedle branky, ale vedení jsme si stále drželi.

Zlom ve vývoji zápasu přinesla až přesilovka Plzně 7 na 6, kterou zvolil hostující trenér za stavu 25:23 v 53 minutě. Vyndal brankářku a do útoku poslal 7 hráček, tento úsek hry nás stál jeden bod. Soupeřkám se podařilo vyrovnat a v 58 minutě šly do vedení o jednu branku. Naše bojovnost ale neznala mezí, ubránili jsme poslední útok Plzně a v posledních vteřinách jsme šli do útoku. Signál, který jsme zahráli sice skončil jen volným hodem, ale super rozehrávkou Anny Dolejšové na Zuzku Hondlíkovou na prvém křídle jsme asi dvě vteřiny před koncem vyrovnali.

Byla to fakt super výkon od všech hráček. Stejně tak, jak bojovaly holky na hřišti, bojovala i lavička. Moc holkám děkuji.

I.J.

Domácí: Petra Dušková, Reisnerová Kateřina, Kovářová Eliška 1, Vlková Michaela 2, Tržilová Natálie 1, Březinová Simona, Kocarová Markéta, Dolejšová Anna 6, Plucarová Kristýna 6, Hondlíková Zuzana 5, Dolejšová Tereza, Jírová Bára, Zahradníková Gabriela 1, Rytířová Aneta, Jasanská Sabina 5.

Hosté: Poslední Tereza 1, Kepková Pavlína 2, Pešičková Lucie 6, Šmrhová Anna 2, Formanová Hana 4, Skuhrová Kristýna, Drozdová Lucie, Galušková Linda 6/1, Lásková Pavlína, Galušková Dominika 1, Šlehoferová Michaela, Drozdová Petra 5, Slabá Klára.

http://www.zeny.chf.cz/match_report.aspx?id=71285&cmpid=11

záložka modrá mini.gif
DLE KATEGORIÍ
bottom of page