top of page

20 ročník turnaje O jihočeský pohár

2O.ročník turnaje starších žáků a žaček se konal minulý víkend poprvé v Jindřichově Hradci pod záštitou Jihočeského svazu házené a oddílu házené Jindřichův Hradec. Pořadatelům turnaje se povedlo velice slušně obsadit obě kategorie a tak se bylo po dva dny v jindřichohradecké sportovní hale na co koukat. Tentokrát se zde sešlo 16 celků, 6 dívčích a 10 chlapeckých. Kromě českých družstev, zde hráli zástupci slovenské házené, a sice z Malacek a dvě družstva přijela z rakouského Lince.

V kategorii děvčat, prošly beze ztráty bodu domácí házenkářky Jindřichova Hradce po vyrovnaných a bojovných výkonech (10 bodů). Po výborném zápase se Slávii jsme začali věřit v nejvyšší příčku. 2. místo patřilo Strakonicím ( 6 bodů ), 3 příčka, pak patřila pražské Slávii (6 bodů ), na 4 místě pak skončila Žirovnice ( 4 body ), na 5. místě Lázně Kynžvart ( 4body ) a na 6 místě pak Baník Most ( 2 body ). Nejlepší hráčkou turnaje se stala domácí Adéla Mazánková, nejlepší střelkyní Adéla Brabcová ze Žirovnice a nejlepší brankařkou pak Barbora Bačáková z pražské Slávie.

V kategorii starších žáků, si pak odvezli Putovní pohár a zlaté medaile chlapci ze Zlína, 2. místo obsadil sympatický tým z Plzně, 3 místo obsadilo, družstvo rakouského Lince „A“, 4 místo pak obsadili slovenské Malacky, 5. Místo Zruč n. Sázavou, 6. místo Sokol Úvaly, 7. místo Lokomotíva České Budějovice, 8. místo HBC Strakonice, 9. místo HC Louny a 10. místo obsadili mladíčci z Lince „B“, Nejlepším hráčem byl pak vyhlášen Clemens Spoddel z Lince, nejlepším střelcem Jakub Galovič z Malacek, nejlepším brankařem pak Pavel Dufek ze Zlína.

Veliký dík patří kolektivu trenérek a přátel házené oddílu J.Hradce, kteří připravili tento jubilejní 20. ročník velice kvalitně. Byla to vynikající týmová práce. Navíc pro sobotní večer připravily malou diskotéku pro mladé házenkáře doprovázenou soutěžemi a kromě zápolení na palubovce proběhla ještě soutěž o Ostrostřelce turnaje ve 4 netradičních disciplínách v trefování pohyblivých cílů, v něm tento titul získat Vojtěch Jeřábek ze Sokola Úvaly a z děvčat Josefína Jiránková, Barbora Bačáková a Holeňáková Melisa, všechny ze Slávie Praha…Pro trenéry a vedoucí bylo pak připraveno posezení v bowlinbaru.

Celý turnaj proběhl v pohodové náladě a bez zranění. Bohužel jsme se nevyhnuli nevkusným připomínkám na stranu rozhodčích , ze stran některých neuznalých rodičů i trenérů, kteří se neumějí smířit s prohrou. Neuvědomují si, že většinou tím ubližuji svým dětem. Já ještě jednou moc děkuji za vzornou spolupráci všech trenérek a přátel házené oddílu Jindřichův Hradec. Hlavní pořadatel Karel Petržala – oddíl J.Hradec

vítězky Jihočeského poháru 2020

záložka modrá mini.gif
DLE KATEGORIÍ
bottom of page