top of page

První zápas žen nevyšel

V neděli odpoledne nastoupily ženy na domácí palubovce proti Jiskře Havlíčkův Brod.

První zápas jarní části 1. ligy žen nevyšel podle našich představ. Havlíčkův Brod, se kterým jsme minulý víkend odehráli přípravný zápas a porazili jsme je, nás překvapil hned tím, že se na soupisce objevila jejich odchovankyně Hana Kvášová (Kutlvašrová), která hraje WHILL v Písku.

Nemyslím si, že by se toho holky tolik zalekly, začali jsme dobře, prvních dvanáct minut jsme si drželi těsné vedení, v útoku jsme si vytvořili pěkné šance, které jsme i přes velmi dobrou obranu soupeřek, kde vynikala zmiňovaná Hana Kvášová, dokázali proměnit.

Obrana nám sice dávala hodně zabrat, ale dařilo nám ubránit. Hana Kvášová ze začátku utkání nastupovala pouze do obrany, až v průběhu první půle ji začal hostující trenér stavět i do útoku.

To bylo na hře soupeřek okamžitě znát, daly v řadě čtyři branky a tím otočily skóre ve svůj prospěch.

Tento obrat se na našem výkonu podepsal, šla dolů psychika hráček a s ní i výkon. Po chybách v útoku nám navíc vstřelily Havlíčkobrodké hráčky vedené Hanou Kvášovou několik branek z rychlých přechodů a zápas byl vzápětí pod taktovkou hostujících.

Do poločasu jsme dovolili soupeřkám utéct na rozdíl 7 branek, což bylo hodně.

Přestávka nám tentokrát pomohla, začali jsme lépe bránit a hlavně jsme zrychlili a bojovali. Rozdíl skóre z prvního poločasu jsme drželi, dokonce se nám podařilo ho i snížit na rozdíl 4 branek, více nám ale soupeřky nedovolily. Když jsme hostující začali dostávat pod tlak, nastoupila Kvášová a skóre opět navýšila, její rychlá hra, vynikající přehled a tvrdá střela se nám ubránit nepodařila.

Ale i ostatní hráčky Havlíčkova Brodu hrály rychle, tvrdě, nenechaly si hru přerušit a šly si pro branky s větší razancí než my, v tom byl na hřišti velký rozdíl, nám stále tato rvavost, důraznost chybí.

Sestava JH: Dušková, Reisnerová 1, Kovářová E. 7, Vlková, Březinová, Kocarová, Dolejšová A. 4, Plucarová 2, Hondlíková, Dolejšová T. 2, Rýparová, Jírová, Havlíková, Zahradníková 7/4, Jonová 2, Jasanská 2

Sestava HB: Nepovímová, Doležalová, Fučíková 3, Kutlvašrová 7/2, Ďásková, Svobodová, Kotanová, Jůzlová, Kroutková 1, Kvášová 9/1, Kubalová 2, Kratochvílová 5, Kohoutová, Brožová 4, Kubátová 2.

I.J.

záložka modrá mini.gif
DLE KATEGORIÍ
bottom of page